Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Λίλιθ και λύσσα

-Πίσω από κάθε ιστορία για βαμπίρ, λυκάνθρωπο, δράκουλα βρίσκεται η υπογραφή ενός σκοτεινού,θηλυκού, ερωτικού πλάσματος. Είναι η αντίστοιχη Αφροδίτη του σκότους. Σύμφωνα με την παράδοση και τις γραφές επισκεφτόταν τους άντρες κι έκανε έρωτα μαζί τους. Άλλες φορές έμπαινε στο μυαλό τους,τους έδειχνε εικόνες από τις ερωτικές σκηνές με τις νεκρές συζύγους τους και υποσχόταν πως θα τις ξανασυναντήσουν για να ζήσουν πάλι τον έρωτά τους.

-Και μετά;

-Μετά τους παγίδευε με ένα δάγκωμά της ή τους περνούσε μέσα από το σκοτεινό κόσμο της. Αυτό το πέρασμα ή δάγκωμα προκαλούσε μετάλλαξη στη συμπεριφορά του άντρα. Ήταν ουσιαστικά σα να μετέδιδε στο dna τους ένα ανθεκτικό μικρόβιο της λύσσας, μη ανιχνεύσιμο επιστημονικά, προκειμένου να έχουν συμπεριφορά ζώου ειδικά τις νύχτες, χωρίς όμως να αλλάζει όπως λένε οι μύθοι, το σώμα τους. Δεν υπήρχαν τρίχες και κυνόδοντες σε λυκανθρώπους. Υπήρχε απίστευτη μυϊκή δύναμη και είχαν συμπεριφορά ζώου. Είχαν λύσσα και μανία ως ζώα.Τα σαρκοφάγα ζώα πάντα πίνουν αίμα. Γι' αυτό έχει γίνει αναφορά για επιθέσεις ανθρώπων σε άλλους για να πιουν το αίμα τους.


Υπάρχουν αναφορές ανθρώπων που έκαναν απλά δαγκώματα σε άλλους ή στον εαυτό τους την ώρα μετάλλαξης. Εκείνη τη στιγμή της κρίσης λύσσας,παρόμοια με την επιληπτική κρίση, ο άνθρωπος δεν έχει επίγνωση του περιβάλλοντος, των πράξεών του και φυσικά δεν έχει μνήμες. Μόνο που δεν πεθαίνει ο άνθρωπος, όπως πέθαιναν όσοι είχαν το απλό μικρόβιο της λύσσας.Ο προπάππους μου είχε βρει τρόπο να ανιχνεύει την απλή λύσσα από τη χροιά της φωνής. Το γνώριζε και ο παππούς κι ο πατέρας μου. Σε μένα δεν ειπώθηκε ποτέ το μυστικό.Έχω όμως αυτή τη θεωρία.

-Έλα ρε.Δεν υπάρχουν αυτά.Μη τα ρίχνουμε όλα στο σκοτάδι.

-Εγώ επειδή λέγομαι Λύσσαρη,άσε με να έχω αυτή τη θεωρία περί λύσσας και Λίλιθ σε μεταφυσικά επίπεδα.

-χι,χι Δεν παίίζεσαι. Λύσσαξες κουκουβάγια.


Σόφη Λύσσαρη
copyright 12-3-18
κατηγορία:μεταφυσικό,στοχαστικό,σατιρικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου