Βιογραφικό

Σόφη Λύσσαρη:

 καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας και δημιουργικής γραφής/επιμελήτρια κειμένων σε αγγλική και ελληνική γλώσσα/δημιουργική life coach (προπονήτρια ζωής-σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης)/θεραπεύτρια ρέικι (reiki master)/αρθρογράφος/ποιήτρια/στιχουργός/συγγραφέας/blogger


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Σπούδασε Αγγλική φιλολογία στο πανεπιστήμιο BRUNEL του Λονδίνου και ειδικεύτηκε στη δημιουργική γραφή (creative writing). Από το 1997 ασχολείται επαγγελματικά με κάθε είδους συγγραφή(ελληνικά και αγγλικά)/δημιουργική γραφή (freelance creative writer) και τη διδασκαλία αγγλικής γλώσσας και δημιουργικής γραφής.


Από το 2003 είναι εξετάστρια προφορικών Αγγλικής γλώσσας του Υπουργείου Παιδείας στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας.

Προγενέστερα έχει υπάρξει εξετάστρια αγγλικής γλώσσας στον ιδιωτικό τομέα (London University-PALSO).


Ως καθηγήτρια αγγλικών και δημιουργικής γραφής έχει διδάξει στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Από το 1997 είναι εισηγήτρια σεμιναρίων δημιουργικής γραφής (writing coach), διαδικτυακών μαθημάτων δημιουργικής γραφής, επιμελήτρια κάθε είδους γραπτών, ghost writer (γράφει ό,τι της ζητηθεί για τρίτους) και μεταφράστρια στην Αγγλική Γλώσσα. 

Είναι κάτοχος Διπλωμάτων Psychology, health studies, self-confidence, mental health studies και English language and literature από Βρετανικόυς Οργανισμούς Πιστοποίησης. Eίναι πιστοποιημένη στο επίπεδο expert στο creative writing και freelance writing από την ExpertRating.Έχει επίσης πιστοποίηση στη δημιουργική γραφή και αυτογνωσία από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και ασχολείται επίσης με τη δημιουργική γραφή για αυτοβελτίωση/αυτογνωσία στα πλαίσια συνεδριών life coaching.(θεραπευτική δημιουργική γραφή)

Επιπλέον, έχει πιστοποιημένη εκπαίδευση στο life coaching, art therapy και στη γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία (CBT-cognitive behavioural therapy) από Renaissance Training Academy(London).Στο life coaching έχει πιστοποιημένες σπουδές και από το UK Public College. Συνδυάζει ως καθ. δημιουργικής γραφής και life coach (σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης) διάφορες τεχνικές για την προσωπική αυτο-βελτίωση.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια σχετικά με τη διδασκαλία αγγλικών (βρετανικοί εκδοτικοί οίκοι, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο-επιμορφώσεις εξεταστών αγγλικής γλώσσας), συγγραφή (Open University, ExpertRating certificates), δημιουργική γραφή (certificates-training courses από ExpertRating, Open University, Alison, Touch Awards, Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο),ψυχολογία/αυτοπεποίθηση/διαπαιδαγώγηση νέων και εφήβων(Centre of Excellence-Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο), ενεργειακές μεθόδους βελτίωσης, είδη μασάζ/ yoga-διαλογισμόύ/τσάκρας(Udemy) κ.ά.

Αναλαμβάνει παράλληλα κάθε είδους παρουσιάσεων συμπεριλαμβανομένου και βιβλίων, κάθε είδους ομιλιών και διαφημιστικών(φωνητικώς και οπτικοακουστικώς). Εκτός από ποιήματα, άρθρα και μυθιστορήματα από το 2013 είναι ενεργή στη στιχουργική. 

Ασχολείται επίσης με ενεργειακές μεθόδους (πιστοποιημένη δασκάλα ρέικι-reiki master από Liza Powers' reiki programme και International school of reiki). Εφαρμόζει το δικό της σύστημα.(life coaching με δημιουργική γραφή ως art therapy και ενεργειακές μαλάξεις-reiki για αυτοβελτίωση/χαλάρωση/ρύθμιση άγχους-θεμάτων υγείας).Κατέχει παράλληλα το International Massage Diploma  από το New Skills Academy-U.k

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ: 

Γράφει ερωτική λογοτεχνία στην αγγλική γλώσσα με ψευδώνυμο από το 1998.

Ένα από τα βιβλία της για το μάθημα της δημιουργικής γραφής ήταν ένα κοινωνικο -πολιτικο -ερωτικό μυθιστόρημα 19ου αι. που πήρε άριστες κριτικές και είχε τίτλο ''Four seasons of my life"(2001). Ξεκίνησε να εργάζεται ως freelance ghostwriter το 1998 γράφοντας κείμενα έργων τέχνης, άρθρα, βιβλία για τρίτους κ.ά.

Ακολούθησε η ποιητική συλλογή της που εκδόθηκε το Μάη του 2012 με τίτλο 'Κατάθεση Ψυχής'. Αναδημοσιεύσεις ποιημάτων αυτού του βιβλίου έχουν γίνει από πολλές ιστοσελίδες. Επίσης ο τραγουδιστής και συνθέτης Δόξας Κώστας Γ. έγραψε μουσική για το ποίημα του βιβλίου 'Γράμμα' και το όμορφο βίντεό του το παρουσίασε στο you tube.
http://youtu.be/1cdgKJR0Ioo 

 Στις 20 Σεπτέμβρη του 2012 ο συνθέτης Νίκος Φυλακτός σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Ν.Ηρακλείου στο Κτήμα Φιξ ξεχώρισε τέσσερα ποιήματα της συλλογής 'Κατάθεση Ψυχής' -"Ελλάδα" ,"Έρωτας" , "Ξενιτιά" ,"Δημοκρατία της ντροπής" τα οποία απαγγέλθηκαν δημόσια. Συνεντεύξεις έχουν δοθεί για το βιβλίο αυτό. Τον Ιανουάριο του 2013 ακολούθησε ένα άλλο βιβλίο της με στίχους για μελοποιήσεις. Ο τίτλος του 'ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ - Συλλογή Πρώτη. Δόθηκε με αφορμή αυτό το βιβλίο άλλη μία συνέντευξή της για το www.typologos.com στην αξιόλογη δημοσιογράφο της Απογευματινής  κ.Βένη Παπαδημητρίου. 

Το πρώτο μελοποιημένο τραγούδι από το  βιβλίο ''ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ - Συλλογή Πρώτη'' έγινε από το συνθέτη-στιχουργό-τραγουδιστή αλλά και αγαπημένο σκιτσογράφο του 'Ριζοσπάστη' κύριο Κώστα Γρηγοριάδη με τίτλο 'Προδοσία'.
http://www.youtube.com/watch?v=oaRrmu5N5ck
 
Ένα άλλο τραγούδι του βιβλίου ''ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΟΥ - Συλλογή Πρώτη''με τίτλο "Για σένα" μελοποιήθηκε και τραγουδήθηκε από τον συνθέτη-στιχουργό και τραγουδιστή Κώστα Γ. Δόξα.
 http://youtu.be/6nN4j0gAGjU

Το Δεκέμβριο του 2015 το ποίημά της "Ταξίδι"(ποιητική συλλογή "Κατάθεση Ψυχής") μελοποιήθηκε και ερμηνεύθηκε από τη συνθέτρια/τραγουδοποιό Κατερίνα Κεραμιδά.
 https://youtu.be/AYUJSINc6J8

Τον Ιούνιο του 2017 μελοποιήθηκε το ποίημά της "Ηλιοβασίλεμα σιωπής" από τον Βαγγέλη Μαραζάκη και ερμηνεύθηκε από τον ίδιο με συμμετοχή της Σόφης Λύσσαρη.
https://youtu.be/VHP83INlK1M

 Άρθρα με το όνομά της έχουν δημοσιευθεί στο περιοδικό 'Νέα Πλεύση' του Λιμενικού Σώματος, Vres-Agrinio.gr, Police Voice και στην εφημερίδα "Η ΠΕΝΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ". Άλλες δημοσιεύσεις γράφτηκαν με ψευδώνυμο.

Ήταν κάποιο διάστημα Αντιπρόεδρος στη Λέσχη Αθηναλίδη. Είναι ενεργό μέλος στην ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας).

Κάποιο διάστημα έκανε τη ραδιοφωνική διαδικτυακή εκπομπή "Κατάθεση Ψυχής'' στο
http://supernovaradiotv.blogspot.gr/p/chat-1_21.html .


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΗ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΟ FACEBOOK ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ :

2 σχόλια: