Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Για δυνατούς παίχτες

Ποσοτική μεταβλητή και Ποιοτική μεταβλητή. Δύο είδη που αν αναλύσει κανείς αντιλαμβάνεται τις έννοιες "συνθήκη"-"τυχαιότητα"-"παράγοντας"-"περιβάλλον" σε συνδυασμό με την έννοια χρόνος.

Η ουσία είναι πως ποτέ δεν έχει αναφερθεί ότι αυτές οι έννοιες είναι τα χαρτιά μιας τράπουλας στα χέρια του Δημιουργού, ο Οποίος αφήνει το ψευδώνυμό του πίσω από όλα.Η ανοησία του ανθρώπου είναι η προσπάθεια κατανόησης των προαναφερόμενων όρων-εννοιών,δηλαδή της τράπουλας κι όχι των κανόνων του παιχνιδιού.

Κανείς δε μπορεί να παίξει μπριτζ για παράδειγμα,αν δεν έχει ψάξει να μάθει τους κανόνες.Η γνώση των τραπουλόχαρτων δε δημιουργεί ένα παιχνίδι.Επομένως οφείλει ο άνθρωπος να μάθει τους κανόνες,τα τραπουλόχαρτα και να εξασκείται προκειμένου να είναι καλός παίχτης σε ένα παιχνίδι που ο καλύτερος παίχτης είναι μόνο εκείνος με τα πνευματικά δικαιώματα, δηλαδή ο Δημιουργός.

Μη παίζουμε παιχνίδι με Κείνον περιμένοντας να κερδίσουμε.Θα μπλοφάρει όλη την ώρα. Θα μας πείσει πως είμαστε ικανοί για να μας απογοητεύσει. Άνθρωπε παίξε μπριτζ με άνθρωπο, όχι με το Θεό τον ίδιο.Θα σε ισοπεδώσει και θα ρίξεις το φταίξιμο στην τυχαιότητα.Θα πεις πως δεν είχες δηλαδή καλό χαρτί.Δεν τυχαίνει κάτι αν δε το θέλει ο Δημιουργός.Στην τσέπη σου θα βάλει δυνατό τραπουλόχαρτο αν θέλει.Επιθυμεί να σε δει πώς μπορείς να παίξεις ακόμα και με άχρηστο τραπουλόχαρτο.Θέλει να σε δει πώς μπορείς να χάσεις με τα καλύτερα τραπουλόχαρτα.Σε προκαλεί ο Δημιουργός άνθρωπε. Αξίζεις ή δεν αξίζεις να είσαι στην ομάδα των καλών παιχτών Του;

Σόφη Λύσσαρη
copyright 28-2-18
στοχαστικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου